Karé plnené klobásou

Tak toto jedlo je naozaj unikátne. Zároveň veľmi jednoduché na prípravu. Potrebujeme poriadny kus bravčového karé, klobásu podľa vlastnej chuti, grilovacie korenie a chuť do jedla. K postupu. Vezmeme karé, do ktorého urobíme po dĺžke otvor úzkym nožom. Do tohto otvoru vložíme klobásu. Ak máme menší kus karé, nič sa nepokazí tým, že klobásu prevlečieme cez celý kus a konce necháme trčať z mäsa. Potom grilovacím korením (alebo iným korením podľa chuti) nakoreníme mäso. Nakorenené mäso položíme na predmastený plech a pečieme približne pri 200 stupňoch. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti mäsa, v zásade však pečieme dlhšie ako pól hodinu. K mäsu je vhodná zemiaková kaša alebo zemiaky na kocky, respektíve hranolky. :biggrin:

Pridaj komentár