Zapekaná sekaná

Na prípravu zepekanej sekanej  potrebujeme:

1 x mleté mäso (približne pol kila)
2 x vajce
1 x syr (najlepšie krabička tavených trojuholníkov)
1 x cesnak (3 strúčiky alebo podľa chuti)
1 x horčica (najlepšie kremžská – 2 polievkové lyžice)
1 x múka (bezlepková univerzálna – 2 polievkové lyžice)
1 x soľ (podľa chuti, respektíve vegeta)
1 x korenie (podľa chuti)
1 x strúhanka (bezlepková)
1 x olej

Postup je jednoduchý. Do väčšej nádoby vložíme mäso, ktoré rukami čo najlepšie premiešame, pridáme vajcia, syrečky, pretlačený cesnak, horčicu, múku, soľ a korenie, respektíve, ak zmes bude veľmi lepkavá, tak strúhanku. Po poriadnom vymiesení mäsa ochutnávame a zisťujeme, či je zmes chuťovo dobrá. Áno, ochutnávame surové mäso… Nemáte radi tatársky biftek? Z vymieseného mäsa vytvoríme najlepšie dva rovnako veľké bochníky, ktoré zvrchu obalíme v strúhanke a vložíme na vymastený plech. Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme pri cca 200 stupňoch približne 3/4 hodiny. Počas pečenia nesmieme zabudnúť dvakrát podliať približne 1,5 decilitrami čistej vody, aby nám sekaná nepopraskala a nepripiekla sa. To je všetko. Jednoduché, nie ? :tongue:

Rada pre začiatočníkov: K sekanej sa hodí zemiaková kaša a kyslá zaváraná uhorka. Mňam. :heart:

Pridaj komentár