Cuketová polievka

Stále máte veľa cukety? Umyte ju, očistite (očistenie znamená zbavenie cukety šupky) a pokrájajte na kocky. Očistite zemiaky a taktiež ich pokrájajte na kocky. Očistite cibuľu a pokrájajte ju (stačí nahrubo). Vezmite hrniec, vlejte do neho olej a popražte na ňom cibuľu. Ak je cibuľa „sklenená“, pridajte tekvicu a zemiaky, chvíľu ich opražte a zalejte zeleninovým bujónom. Nechajte chvíľu podusiť a prilejte vodu. Polievku nechajte vrieť dovtedy, pokým zemiaky nebudú uvarené, pridajte koreniny podľa chuti a prilejte smotanu na varenie, v ktorej je roztrepaná polievková lyžica bezlepkovej múky, respektíve kukuričného škrobu. Nechajte prejsť varom. Vezmite ponorný mixér a polievku poriadne premixujte. Po premixovaní pridajte navrch kocku masla a nechajte ju rozpustiť. Pred podávaním premiešajte naberačkou.

Rada pre začiatočníkov: Iste sa pýtate, koľko cukety a koľko zemiakov je potrebné použiť. Pomer je následovný – jedna k jednej. Ostáva mi iba popriať vám dobrú chuť.

Pridaj komentár