Na prípravu dvojfarebnej bábovky potrebujeme :
4 vajcia (najlepšie sú tie veľké domáce od babičky)
25 dkg kryštálového cukru
25 dkg múky Peka
1 dcl vlažnej vody
1 dcl oleja (pravdaže nie olivového :biggrin: )
polovicu prášku do pečiva
1 vanilkový cukor
trocha postrúhanej kôry z dobre umytého citróna
a kakao (nie granko, to farbí slabšie a má nevýraznú chuť)
Vajcia rozdelíme na bielka a žĺtka. Bielka poriadne vyšľaháme tak, aby sa nekĺzali z taniera. Žĺtka vymiešame (najlepšie s použitím kuchynského robota) s kryštálovým cukrom, pridáme vanilkový cukor, prášok do pečiva, a pomaly prilievame vodu a olej a prisypávame múku. Vznikne nám vláčna hmota svetlo žltej farby, do ktorej jemne vmiešame vyšľahané bielky a citrónovú kôru, ktorej chuť v bábovke je naozaj úžasná (aspoň pre mňa). Nakoniec polovicu zmesi vylejeme do formy na bábovku, do druhej časti primiešame kakao, a zalejeme zvyšok formy. Pečieme približne 30 minút na 150 – tich stupňoch. Či je bábovka upečená zistíme tak, že do nej pichneme špajlou, a keď sa na ňu nič nenalepí, bábovka je upečená. Dobrú chuť :wub: