Bábovka

Na prípravu dvojfarebnej bábovky potrebujeme :

4 vajcia (najlepšie sú tie veľké domáce od babičky)

25 dkg kryštálového cukru

25 dkg múky Peka

1 dcl vlažnej vody

1 dcl oleja (pravdaže nie olivového :biggrin: )

polovicu prášku do pečiva

1 vanilkový cukor

trocha postrúhanej kôry z dobre umytého citróna

a kakao (nie granko, to farbí slabšie a má nevýraznú chuť)

Vajcia rozdelíme na bielka a žĺtka.  Bielka poriadne vyšľaháme tak, aby sa nekĺzali z taniera. Žĺtka vymiešame (najlepšie s použitím kuchynského robota) s kryštálovým cukrom, pridáme vanilkový cukor, prášok do pečiva, a pomaly prilievame vodu a olej a prisypávame múku. Vznikne nám vláčna hmota svetlo žltej farby, do ktorej jemne vmiešame vyšľahané bielky a citrónovú kôru, ktorej chuť v bábovke je naozaj úžasná (aspoň pre mňa). Nakoniec polovicu zmesi vylejeme do formy na bábovku, do druhej časti primiešame kakao, a zalejeme zvyšok formy. Pečieme približne 30 minút na 150 – tich stupňoch. Či je bábovka upečená zistíme tak, že do nej pichneme špajlou, a keď sa  na ňu nič nenalepí, bábovka je upečená. Dobrú chuť :wub:

Pridaj komentár